Иллюстративная фотография: сажа / Фото УНИАН

Виконавчий комітет Ладижинської міської ради (Вінницька область) провів роботу по очистці забрудненої території за допомогою поливальної техніки комунальних підприємств.

Про це УНІАН повідомили у головному управлінні ДСНС у Вінницькій області.

На підприємстві, яке підозрюють у викидах, наразі працює комісія та екологічна інспекція, яка проводить відбір ґрунту для лабораторних досліджень. Також буде проведено лабораторний аналіз на прилеглих ділянках житлових масивів, що опинилися у зоні викиду осаду.

Відео дня

В результаті подвірного обходу працівниками виконавчого комітету м. Ладижин було встановлено, що в зону забруднення потрапило 5 п’ятиповерхових житлових будинків та 5 приватних домоволодінь з присадибними ділянками.

Читайте такожУ Вінницькій області екологічне лихо: місто засипало сажею (фото, відео)

До Ладижинської міської ради звернулось 120 громадян із заявами щодо відшкодування матеріальних збитків заподіяних забрудненням.

Як повідомляв УНІАН, у ніч з 16 на 17 серпня частину Ладижина засипало чорною сажею. Сажа вкрила усе навколо, через відкриті вікна чорні гранули потрапили і у помешкання.

18 серпня мер Ладижина Валерій Коломєйцев повідомив УНІАН, що у Ладижині призупинено роботу заводу "Біолік", який підозрюють у викидах сажі. Він зазначив, що мерією міста вже проведено екстрене засідання комісії з надзвичайного стану, за результатами якого вирішено звернутись до Кабміну та Міністерства охорони здоров᾿я, у відомстві якого й перебуває завод "Біолік".

Мер Ладижина зазначив, що внаслідок викидів постраждали близько 5 п᾿ятиповерхових житлових будинків та 50 приватних домоволодінь.

Довідка УНІАН. Підприємство ПАТ «Біолік», створене на базі колишнього спиртового заводу, спеціалізується як на випуску генеричних лікарських засобів, так і на випуску оригінальних комплексних фітопрепаратів. До складу ПАТ входить виробництво «БіН», що виробляє лікарські препарати, та виробництво «Біосинтез», що виробляє продукцію мікробіологічного синтезу.