мусорный бак / facepla.net

Розумні урни у своєму первісному вигляді вже працюють в містах по всьому світу. Компактні баки на сонячних панелях максимально оптимізують час по прибиранню, повідомляє facepla.net.

Встановлені датчики визначають, коли баки заповнюються (або, коли з'являється сильний запах), а потім вони попереджають місцеві комунальні організації про необхідність прибирання.

Читайте такожВ Києві підняли проблему медичних сміттєзвалищ

Відео дня

Цієї зими вже два розумних сміттєві баки в Манхеттені були перетворені і використовуються в якості точки доступу Wi-Fi, вони забезпечують бездротовий доступ від 50 до 75 мегабіт в секунду, це досить швидко для скачування HD фільму всього за кілька хвилин.

Тепер кілька сотень таких розумних сміттєвих баків у Нью-Йорку будуть перетворені у точки доступу, як тільки мерія дасть свою згоду на реалізацію цього проекту, що, ймовірно, відбудеться цієї осені.

Розумні сміттєві баки зможуть роздавати Wi-Fi безкоштовно завдяки банерній рекламі.

Таксофони в Нью-Йорку замінюються Wi-Fi точками, так званими «Links», які пропонують безкоштовні зарядні станції, безкоштовні внутрішні дзвінки і міську інформацію на встановленому планшеті. Перші такі автомати почнуть свою роботу в кінці цього року, і близько 10 000 з них будуть встановлені у п'яти районах міста - тисячі з них будуть пропонувати безкоштовний Wi-Fi.