В столиці потрібно налагодити систему роздільного збору відходів

Про це в інтерв'ю ГолосUA повідомила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

«П'ятий полігон періодично займається, ці локальні пожежі гасять. Пожежа на полігоні №5 буде мати набагато більші наслідки, ніж на нафтобазі. Крім того, та маса речовин, які там знаходяться, поступово тліє, виділяє шкідливі речовини у повітря. Там створюється високотоксична речовина – фільтрат, який проникає в ґрунтові води», - сказала еколог.

Тимочко наголосила, що п'ятий полігон — це екологічно небезпечний об'єкт, якому ніхто з київської влади не приділяє увагу.

Відео дня

Читайте такожКонцентрація шкідливих речовин у повітрі Києва перевищує норму в 4 рази - КМДА

«Вся увага полягає в тому, що в минулому році з міського бюджету виділили 16 млн грн нібито на зміцнення якоїсь міфічної дамби. А насправді, з одного боку полігону глину возили на інший борт полігону. І ми робили рейд туди з активістами та журналістами», - розповіла еколог.

Тимочко констатувала, що в столиці потрібно налагодити систему роздільного збору відходів, щоб зменшити навантаження на п'ятий полігон ТПВ.

«Там є і медичні, і хімічні, біологічні відходи, батарейки, старі комп'ютери, лампи. І все це виділяє шкідливі речовини. Ми цим дихаємо», - підсумувала експерт.