facebook Ярослав Задесенец

Як написав на своїй сторінці в соцмережі еколог Ярослав Задесенець, Асоціація Зелених України також приєдналася до цього суботника. "У столиці наші представники брали участь у прибиранні Труханового острова та території Виставкового Центру, парку Дружби народів і парку на Нивках", - повідомив він.

Напередодні заходу організатори анонсували, що залучені до акції будуть більш ніж тисяча киян та мешканців столиці. "Насправді на прибирання вийшла менша кількість небайдужих громадян, цифра" 600" теж виглядає досить переконливо", - зазначив Ярослав Задесенець.

Читайте такожПосол США разом із колегами прибрав сміття в одному з парків Києва (фото)

Відео дня

Він зазначив, що на прибирання одного з популярних місць відпочинку киян на Трухановому острові вийшла і перша леді країни. "При цьому, за відгуками очевидців, Марина Порошенко ставилася до своїх обов'язків вельми серйозно і відповідально", - написав еколог.

Він зазначив, що мало волонтерів було на величезній території Виставкового центру, додавши при цьому, що "активна просвітницька робота серед студентів Голосієва (насамперед Університету Шевченка і Аграрної академії) могла суттєво в рази збільшити кількість учасників".

"Після декількох годин роботи на чистому повітрі, всіх учасників у всіх місцях збирання чекали концерти, а подекуди і дуже смачні обіди, гідно оцінені нашими представниками на Нивках", - зазначив Ярослав Задесенець.

facebook Ярослав Задесенец

Акція "Зробимо Україну чистою" викликала підвищений інтерес серед мешканців та гостей міста. "Перехожі та відпочиваючі кияни активно цікавилися подіями. Саме від звичайних громадян довелося почути думку про те, що тільки недолік реклами не дозволив залучити до участі в акції значно більшу кількість киян", - зазначив еколог.

"Це означає, що нашим людям не така вже байдужа доля наших парків і скверів і вони готові попрацювати заради того, що б вони були в чистоті і порядку", - підсумував Ярослав Задесенець