flickr.com/photos/acmet

Одразу 400 дайверів з усього світу проведуть в Єгипті найбільшу операцію з очищення морського дна з метою потрапити до Книги рекордів Гіннесса. Як було оголошено в понеділок в Каїру, акція запланована на 4-6 червня в Хургаді на Червоному морі, передає ТАСС.

Поряд з іншими аквалангістами готовність особисто взяти участь у встановленні рекорду висловив і міністр туризму Єгипту Халед Рамі. Серед дайверів буде також Ахмед Габр, світовий рекордсмен із занурення з аквалангом. Його особисте досягнення офіційно зафіксоване представниками Книги рекордів Гіннеса у вересні минулого року в Дахабі, й становить 332,35 метра. Йому ж належить і ще один рекорд Гіннеса - найглибше занурення в морській воді.

Читайте такожУ Києві хочуть заселити рибою десять міських водойм

Відео дня

За задумом організаторів, протягом дня 5 червня дайвери з усього світу збиратимуть сміття і очищатимуть дно Червоного моря від продуктів діяльності людини, що завдають шкоди навколишньому середовищу, а також унікальній морській флорі та фауні. У разі успіху ця екологічна операція, яка проходитиме під патронатом міністерства туризму Єгипту, поб'є рекорд ОАЕ 2014 року, коли в колективному очищенні вод Перської затоки взяли участь одразу 300 любителів занурення з аквалангом.