Капсулы из полистирола подвергаются переработки только на 10% / wikihow.com

Полістирольні капсули для дбайливого транспортування крихких предметів у США та країнах Заходу є обов'язковим атрибутом будь-якого переїзду. За свою характерну форму їх називають «арахісом».

Ці довгасті овальні капсули зроблені з полістиролу та не обіцяють навколишньому середовищу нічого хорошого, пишуть Метеовести.

Тільки 10% від загального об'єму упаковки піддається переробці, а решта поповнює звалища і завдає шкоди навколишньому середовищу.

Відео дня

Читайте такожЗа рік люди викидають у смітник їжі на $400 млрд

Нове дослідження французьких вчених дозволило знайти використаному «арахісу» корисне застосування. Подрібнені і розплавлені в печі полістирольні капсули стають найтоншою плівкою, яку можна використовувати при виготовленні батарейок. Ідея та технологія належать професору Вильясу Полу. Батарейки, отримані в його лабораторії, опинилися на 13% більш ефективні за ті, що зроблені з використанням графіту.

Експерти вже ознайомилися з пропозицією професора Пола та назвали його ідею «недорогою, екологічно безпечною, практичною та підходящою для великомасштабного виробництва». Впровадження цієї технології дозволить не тільки збільшити термін дії батарейок і знизити їх ціну, але і налагодити централізований збір «арахісу».