Сьогодні на засіданні виконавчий комітет ухвалив рішення про зміни стандартів обслуговування покупців / lajulah.com

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про обмеження використання поліетиленових пакетів у торгових мережах.

Як повідомляє прес-служба Львівської міськради, сьогодні, 9 листопада, на засіданні виконавчого комітету міської ради було прийнято рішення про обмеження комерційного використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах міста Львова.

«Метою такого рішення є збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захисту життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища та збереженням довкілля», - сказано у документі.

Відео дня

У проекті рішення йдеться про те, щоб рекомендувати суб’єктам господарювання у сфері торгівлі, пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів – паперові пакети, багаторазові торбини тощо, а також розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазової тари.

Читайте такожУ Львові хочуть заборонити використання поліетиленових пакетів

«Минулоріч на сесії міської ради було прийнято програму Zero Waste (Нуль відходів), яка передбачає поступовий поетапний перехід міста до концепції нуль відходів, де велика увага приділяється попередженню, перевикористанню та сортуванню відходів. Цим рішенням ми сьогодні пропонуємо наступні кроки щодо поетапного плавного переходу, відмови від одноразових поліетиленових пакетів», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Також сьогодні на засіданні виконавчий комітет прийняв рішення про зміни стандартів обслуговування покупців.

«Зокрема, департамент гуманітарної політики буде організовувати інформаційно-просвітницьку роботу у школах та дошкільних закладах щодо негативного впливу поліетилену. Департамент економічного розвитку розглядатиме можливість стимулювання суб’єктів господарювання за такими критеріями, як створення пунктів прийому поліетиленових пакетів та за обмеженням комерційного використання одноразових поліетиленових пакетів», - зазначили у міськраді.

Як повідомляв УНІАН, Європарламент підтримав заборону пластикового посуду, пакетів і ватних паличок. Деякі пластикові вироби, яким легко знайти заміну, будуть заборонені вже до 2021 року.