Під заборону потраплять трубочки-соломинки для напоїв \ stakanchik.com

Члени Верхньої палати парламенту Чехії підтримали заборону виробництва і продажу одноразових товарів з пластмаси, які можна замінити продукцією з інших доступних за ціною матеріалів.

Читайте такожУ Євросоюзі хочуть заборонити одноразовий пластиковий посуд

У планах чехів - припинення випуску, наприклад, одноразового пластмасового посуду, зниження загального обсягу застосування пластикової продуктової упаковки, а також забезпечення збору 90% одноразових пластмасових пляшок за допомогою введення застави, передає ЄвроПравда з посиланням на Radio Praha.

Відео дня

Йдеться також про трубочки-соломинки для напоїв і пластикові кріплення для повітряних куль.

Єврокомісія планує заборонити низку одноразових виробів з пластику і штрафувати країни-члени Євросоюзу за пластикове сміття, яке не підлягає вторинній переробці.

У січні ЄС прийняв першу загальну стратегію щодо переробки пластику. Відповідно до стратегії, вся пластикова упаковка на ринку ЄС має до 2030 року стати перероблюваною, споживання одноразових пластмас буде скорочено, а навмисне використання мікропластиків буде обмежено.Щороку європейці генерують 25 млн тонн пластикових відходів, однак лише менше 30% з них йде на переробку. Згідно зі стратегією, до 2030 року цей показник має зрости до 55%.