Завод «Енергія» переходить під контроль «Київтеплоенерго» / фото wikimapia

Із 1 серпня сміттєспалювальний завод «Енергія» переходить під контроль комунального підприємства «Київтеплоенерго». Щоб здійснити повноцінну передачу обладнання, на заводі необхідно повністю утилізувати залишки відходів у бункерах. Із цією метою завод тимчасово припинить приймати нове сміття.

Повідомляється, що це планова технологічна вимога, яка не спричинить негативних наслідків для функціонування міста.

Планується, що завод припинить прийом відходів після 25 липня і до повного спалення залишків відходів. Обсяг сміття, що підлягав утилізації на заводі «Енергія», буде тимчасово перенаправлятися на сортувальні станції та полігони.

Відео дня

Читайте такожКиївський сміттєспалювальний завод «Енергія» призупинив прийом сміття

У комунальному підприємстві «Київтеплоенерго» зазначають, що призупинка прийому сміття технологічно необхідна, вона триватиме лише кілька днів для передачі об’єкту.

Нагадаємо, навесні поточного року завершилася угода з компанією «Київенерго». Місто, враховуючи низку чинників, прийняло рішення повернути контроль над об’єктами теплоенергетичного комплексу – близько 2,6 тисячі кілометрів теплових мереж, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, а також єдиний працюючий в Україні сміттєспалювальний завод «Енергія». Цей крок здійснений, у першу чергу, з метою подальшої модернізації обладнання та теплових мереж, а також покращення сервісу для киян.