У Львові власників собак зобов’язали прибирати за своїми улюбленцями / фото УНІАН

У Львові власників собак зобов’язали прибирати за своїми улюбленцями у парках і на вулицях міста. Відповідну електронну петицію "Зобов'язати власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями" підтримали на останній сесії міської ради. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, 16 квітня 2018 року на порталі e-dem.in.ua — Єдина система місцевих петицій була зареєстрована електронна петиція під назвою "Зобов'язати власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями“. Дана петиція набрала необхідних 500 голосів на підтримку.

Відео дня

Як зазначалося у петиції, у місті багато власників тварин, які вигулюють своїх домашніх улюбленців в місцях загального користування (в парках, скверах і просто на вулицях). Але, на жаль, для цього не відведено спеціальних місць та засобів, для вигулу та догляду за тваринами. У місцях відпочинку часто перебувають жінки з малими дітьми, які люблять гратися в піску чи траві. Оскільки, власники тварин, не прибирають екскременти своїх домашніх улюбленців, це загрожує виникненню паразитарних захворювань та псує враження про відпочинок.

Читайте такожУ Дніпропетровську собак вигулюватимуть за ірландським законами

Відтак було запропоновано:

Облаштувати парки, сквери і т. д. спеціальними апаратами з пакетами для прибирання фекалій домашніх улюбленців.

Зобов’язати власників тварин, які здійснюють вигул своїх домашніх улюбленців, використовувати пакети для прибирання фекалій.

Створити подання до Закону, яке б зобов’язувало власників тварин купляти пакети для прибирання фекалій за домашніми улюбленцями.

Створити штрафні санкції щодо власників тварин, які не виконують це рішення, у визначеному розмірі.

Зобов’язати комунальні господарства, які відповідають за чистоту в парках, скверах і т. д., — контролювати виконання цього рішення.

Облаштувати парки, сквери відеокамерами для здійснення контролю за виконанням цього рішення.