Французька Egis завершила розробку ТЕО рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу у Львові / фото УНІАН

Компанія Egis (Франція) завершила розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) стратегії поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова, а також будівництва нового сміттєпереробного заводу і рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомили представники компанії під час презентації ТЕО.

Згідно з інформацією від Egis, компанія підготувала тендерну документацію всіх необхідних робіт щодо реалізації даних проектів, їх екологічну, соціальну, фінансову й економічну оцінку, що стане основою для переговорів між Європейським інвестиційним банком і Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відео дня

За даними Egis, перші необхідні тендери було оголошено в червні.

Згідно з ТЕО, реалізація даних проектів дасть змогу зменшити викиди парникових газів на 141,5 тис. тонн вуглекислого газу щорічно.

Читайте такожУ Львові оголосили конкурс на будівництво сміттєпереробного заводу - ЄБРР

Як повідомляв УНІАН, Європейський банк реконструкції і розвитку, Східноєвропейський фонд енергоефективності і навколишнього середовища (E5P), а також Фонд чистих технологій надали фінансування в розмірі 35 млн євро для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва у Львові сміттєпереробного заводу.

Згідно з презентаційними матеріалами, пакет фінансування включає 13-річний кредит від ЄБРР у розмірі 20 млн євро, інвестиційний грант на 10 млн євро від E5P, а також пільговий кредит на 5 млн євро від Фонду чистих технологій.

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що будівництво заводу планується почати вже цього року, а термін будівництва - два роки.