Водій пояснив, що завантажив авто сміттям і перевіз до села Степ, де й викинув \ Фото УНИАН

У Чернігівській області поліція учора затримала водія вантажівки, який викинув у селі 12 тонн сміття зі Львова.

Читайте такожНа Рівненщині вивантажили сім машин львівського сміття (відео)

Про це УНІАН повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Нацполіції в Чернігівській області.

Відео дня

Згідно з повідомленням, до поліції надійшла інформація від місцевих жителів, що в селі Степ Борзнянського району вантажівка висипала значний обсяг сміття. Група реагування патрульної поліції зупинила на виїзді з села вже порожню вантажівку.

Водій вантажівки пояснив правоохоронцям, що у Львові завантажив авто сміттям і перевіз до села Степ, де й викинув. Загальна вага сміття, що забруднює селянські землі, сягає близько 12 тонн.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу ("забруднення або псування земель"). Таке правопорушення карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляв УНІАН, напружена ситуація у Львові з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища триває з літа 2016 року.

Мер Львова Андрій Садовий неодноразово звертався за допомогою до керівників інших регіонів країни, але більшість із них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

1 червня 2018 року Садовий та директор ЄБРР із питань довкілля Алістер Кларк підписали гранатову угоду щодо виділення 35 млн євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво у Львові сміттєпереробного заводу. Кошти нададуть Європейський банк реконструкції та розвитку, Східноєвропейський фонд енергоефективності та довкілля (E5P), а також Фонд чистих технологій.