Нові тарифи наберуть чинності через 15 днів з дати опублікування прийнятого рішення у комунальному ЗМІ \ фото УНІАН

Виконком Хмельницької міської ради проголосував за підвищення тарифів на вивезення побутових відходів в середньому на 60%.

Читайте такожУ Києві мають намір на третину підняти тарифи на вивіз сміття

Як повідомляє кореспондент УНІАН, сьогодні відповідне рішення одностайно підтримали 12 членів виконкому. За словами директора комунального підприємства «Спецкомунтранс» Владислава Кривенчука, для мешканців багатоповерхівок (з сміттєпроводом) вартість вивезення сміття зросла з 7,27 грн – до 11,87 грн (+63%); жителів приватного сектору, які мають власні контейнери або завантажують відходи в сміттєвоз вручну, з 8,18 грн – до 13,29 грн (+62%); мешканців багатоповерхівок, які користуються контейнерами в місяцях загального користування, з 8,45 грн – до 14,09 грн (+67%); жителів приватного сектору, які користуються контейнерами в місяцях загального користування, з 9,53 грн – до 15,72 грн (+66%).

Відео дня

«Корегування тарифів пов’язано із підвищенням мінімальної заробітної плати та зростанням цін на пально-мастильні матеріали», - зазначив посадовець.

Крім цього, виконком доручив КП «Спецкомунтранс» забезпечити дворазове прибирання контейнерних майданчиків міста (до цього комунальники раз вдень забирали сміття – УНІАН).

Нові тарифи наберуть чинності через 15 днів з дати опублікування прийнятого рішення у комунальному ЗМІ.

Востаннє тарифи на вивезення побутових відходів у Хмельницькому підвищувалися майже три роки тому.