Це сміття викинули в період з 14 по 15 квітня / фото oda.zt.gov.ua

На Житомирщині знову після тривалої перерви скинули близько 90 тонн сміття зі Львова.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

"Новоград-Волинська райдержадміністрація вже відреагувала на «подарунок» зі Львова у вигляді 90 тонн сміття та направила повторні листи до патрульної поліції Житомирської та Рівненської областей з метою посилити контроль проїзду фур", - сказано в повідомленні.

Читайте такожНа Житомирщині завадили несанкціонованому скиданню львівського сміття

Так, зокрема, вчора місцеві жителі знайшли близько 90 тонн відходів різного походження поблизу села Барвинівка Брониківської об'єднаної територіальної громади Новоград-Волинського району Житомирщини.

Представники влади району, Держпродспоживслужби та слідчо-оперативна група поліції, виїхавши на місце події, зафіксували це правопорушення та склали відповідний акт.

Після цього було відправлено лист поліції Новоград-Волинського району щодо відкриття кримінального провадження за фактом виявлення на території Брониківської громади несанкціонованого сміттєзвалища. Таке провадження вже відкрили, ведеться розслідування.

Також влада Новограда-Волинського звернулася до правоохоронців з проханням посилити контроль проїзду фур на посту перетину кордону між різними областями. Поліцію також просять не допустити перевезення та викиду сміття у подальшому.

Вже відомо, що це сміття викинули в період з 14 по 15 квітня.

"За наявними у смітті документах – чеків та квитанцій – встановлено, що воно завезене з території Львівської області", - зазначають в облдержадміністрації.

Як повідомляв УНІАН, напружена ситуація у Львові із вивезенням побутових відходів склалася через закриття Грибовицького звалища у 2016 році.

Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до керівників інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

У червні 2017 року Львівська міська рада ухвалила рішення про передачу повноважень з вивезення сміття зі Львова облдержадміністрації.