Кит помер через те, що не зміг переварити весь з'їдений пластик / фото twitter.com/espnaturalesmur

Труп 10-метрової тварини був знайдений в прибережній зоні Мурсії, міста на південному сході Іспанії.

В результаті розтину експерти з Центру порятунку дикої природи Ель-Валле виявили пластикові пакети, каністру, а також кілька частин мотузки і тенета, повідомляє National Geographic.

Читайте такожОбсяг пластикового сміття у світовому океані потроїться в найближче десятиліття - експерти

Відео дня

Фахівці прийшли до думки, що кит помер через те, що не зміг переварити весь з'їдений пластик. Вони припустили, що через це "блокування" в травній системі черевної порожнини тварини розвинулася інфекція - перитоніт, яка в підсумку призвела до смерті.

Коли стали відомі результати розтину, влади Мурсії вирішили запустити кампанію із сповіщення про небезпеку використання одноразових пластикових предметів.

Щорічно у Світовий океан потрапляє понад 8 мільйонів тонн пластику. Якщо ситуація не зміниться, то до 2025 року на три тонни риби припадатиме тонна пластику, а до 2050 року пластик буде переважати.

У шлунку кита виявили 29 кг пластику / фото twitter.com/espnaturalesmur

Раніше УНІАН повідомляв, що в районі Великої тихоокеанської сміттєвої плями зібралося найбільше скупчення пластику в світі. Виявлена в 1980-х, вона продовжує швидко зростати і сьогодні покриває простір площею понад 1,6 млн кв. км – в рази більше попередніх оцінок. Причому 99% сміття – пластик.