.НСК "Олімпійський".АЕ

У столиці ОАЕ Абу-Дабі провели акцію, в рамках якої дайвери підняли з морського дна близько 1,5 тонни сміття. Вони очистили дно від пластикових пляшок, алюмінієвих банок, харчових контейнерів та будівельного сміття.

Читайте такожЖителі ОАЕ викидають щорічно харчових відходів на $4 млрд

Мета акції – підвищити обізнаність громадян про охорону навколишнього середовища країни і важливість збереження морських вод в чистоті, передає thenational.ae.

Відео дня

У відділі наземного і морського біорізноманіття заявили, що за допомогою такої акції вдалося зібрати з дна відходи, які в іншому разі мали б згубні наслідки для морського життя ОАЕ, завдали б шкоди крихкому біорізноманіттю, а також негативно позначилися б на рибному промислі.

«Суспільство відчуває гостру необхідність в очищенні від сміття пляжів і місць для дайвінгу. Нам необхідно дбати про мешканців підводних середовищ, щоб зберегти їх для майбутніх поколінь», – зазначили в відділі.

Кампанія з очищення являє собою лише один з заходів, що вживаються в ОАЕ для того, щоб моря і ландшафти були безпечним середовищем існування для різних біологічних видів.

.НСК "Олімпійський".АЕ

У відділі також підкреслили, що токсичні матеріали і пластмаси можуть не тільки перешкоджати нормальному зростанню і розмноженню, але також завдавати фатального впливу на морські види і екосистеми.