У Коктебелі сталася екологічна катастрофа - центр Коктебелівської бухти, куди через пару місяців приїдуть десятки тисяч туристів, стікає вода з брудного болота.

Читайте такожУ Коктебелі вивісили український прапор на електропроводах - окупанти намагаються його зняти (фоторепортаж, відео)

Про це у блозі на "Ехо Москви" написав Олександр Горний. Він зазначив, що у зв'язку з такою ситуацією "пляжі треба закривати на все літо". Також у своєму матеріалі він розмістив фотографії, які підтверджують те, що відбувається.

Відео дня

Він зазначає, що все, що відбувається має конкретний діагноз і назва йому – корупція влади на місцях. "Ця катастрофа в Коктебелі сталася не вчора, мені кілька днів тому надіслали аналогічні фото і попросили розібратися. З такою екологією курортний сезон просто під загрозою. Місцева коктебелівська адміністрація нуль без нуля... Феодосія і Коктебель, який адміністративно підпорядковується феодосійській адміністрації, найнещасніші населені пункти на карті Криму. Це зона суцільного беззаконня, безвладдя і занепаду", - пише Горний, ставлячи питання потенційним туристам, чи вони хочуть провести тут свою відпустку.

Олександр Гірський

Також він зазначає, що в море з пляжу заходити небезпечно, оскільки скрізь стирчить іржаве залізо, а по місту суцільні паркани і бруд. "Влітку тут смердить каналізацією і шаурмою", - пише блогер.

У місті суцільні паркани і сміття \ Олександр Гірський
Олександр Гірський

Також він зазначає, що "люди обурені, але кримська влада їх не чуює і не хоче вибудовувати діалог ні з населенням, ні з громадськими діячами".

Разом з тим, автор зазначає, що є рідкісні винятки - єдиний пристойний зараз регіон анексованого Криму це Євпаторія. "Якщо їхати в Крим, тим більше з дітьми, то тільки туди, про все інше забудьте або запасайтеся мазями і таблетками від температури, і проносу", - радить блогер, додаючи, що "все інше-це зона невизначеності, ризиків і суцільних парканів".

"Я не знаю, яким буде сезон, навіть якщо в травні відкриють міст. Як можна в такому морі купатися і в такому гадюшнику відпочивати? До початку сезону залишився лише один місяць, кримські підприємці починають готуватися до прийому туристів, але кримські, феодосійські і конкретно коктебелівські чиновники просто саботують підготовку до літнього сезону", - пише Горний.

Також автор розмістив знімки центру Феодосії, прямо навпроти галереї Айвазовського і виходу на центральну набережну. "В тому році тут були рови, сморід і труби, а зараз залишився сморід і з'явилися бездонні діри-пастки. Ногу поламати елементарно", - зазначає він.

Олександр Гірський
Олександр Гірський