REUTERS

Влада Риму почала використовувати працю ув'язнених на прибирання парків та вулиць міста, що, як виявилося, позитивно позначається не тільки на зовнішності італійської столиці, але і на поведінці самих правопорушників.

Читайте такожВлада Італії заохочує супермаркети віддавати непродану їжу бідним

Напередодні перша партія ув'язнених - 16 чоловіків, які відбувають покарання за нетяжкі злочини,- збирала сміття і розчищала доріжки і галявини в парку на Оппійському пагорбі, з якого відкривається вид на Колізей, передає kommersant.ru. Незабаром міська влада має намір збільшити число таких прибиральників до 100 чоловік і включити в цю групу жінок. Їхній робочий день триває з 9 ранку до 15:00, при п'ятиденному робочому тижні.

Відео дня

Вже в найближчі дні аналогічні проекти будуть запущені в низці інших міст Італії, включаючи Палермо, Неаполь, Мілан. Через шість місяців міська влада проаналізує ефективність використання праці ув'язнених на благо міста і ухвалить рішення про доцільність його продовження.

Між тим, як виявилося, така робота не тільки виручає місто, де катастрофічно не вистачає садівників і прибиральників (через бюджетні скорочення їх число було скорочено з 1500 до 120 осіб), але і сприяє виправленню правопорушників. Як пояснив головний інспектор тюремної служби Вінченцо Ло Кашіо, «дослідження показують, що, якщо ув'язнені беруть участь у такій роботі, 85% з них не повертаються до злочинного життя після звільнення». При цьому серед тих, у кого немає можливості працювати так, «ймовірність рецидиву дуже висока - близько 70%», - додав він.