Французька компанія зацікавилася виробництвом енергії з українських відходів / фото УНІАН

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук обговорив з представниками французької компанії "SUEZ" перспективи використання сміття для генерації енергії.

Про це повідомила прес-служба Держенергоефективності.

"В Україні існує значний потенціал для встановлення подібних потужностей. Щорічно на полігони вивозиться 10 млн тонн сміття, з яких можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт*год електроенергії у рік", - повідомив Савчук.

Відео дня

Читайте такожТариф для населення на вивезення сміття пропонують підвищити у 2-2,6 разаВстановивши біогазові станції, електроенергію, згенеровану когенераційними установками, можна реалізовувати у мережу за вигідним "зеленим" тарифом, прив’язаним до курсу євро. Для прикладу, сьогодні він становить 12,4 євроценти/кВт*год. Тепло, у свою чергу, постачатиметься споживачам.

Представники компанії зацікавилися розробленою Держенергоефективності концепцією використання сміття для генерації енергії в Україні, а також регіонами для реалізації проектів у цій сфері.

Сторони домовилися разом опрацювати фінансову модель встановлення в Україні потужностей з генерації енергії з твердих побутових відходів та підготувати низку потенційних проектів.