Поліція відгородила переляканого малюка / фото facebook.com/thenewarc.org

На північному сході Шотландії в графстві Абердіншир утворився затор після того, як одну з прибережних доріг намагалося переповзти дитинча тюленя.

Малюк, приблизний вік якого 4-5 тижнів, був виявлений місцевою жителькою, яка поверталася додому зі школи зі своєю дитиною, пише Бі-Бі-Сі.

За її словами, вона помітила, що водії на зустрічній смузі почали сигналити їй фарами і махати руками, щоб вона уповільнила хід.

Відео дня

"Я намагалася зрозуміти, що відбувається, і раптом побачила щось на дорозі. Я зупинилася і зрозуміла, що це дитинча тюленя!", - сказала вона в інтерв'ю Бі-бі-сі.

Читайте такожНа Алясці 200-кілограмовий тюлень перекрив злітну смугу літакам (відео)

Вона підігнала автомобіль ближче до тюленя і включила "аварійку", щоб попередити слідуючих за нею водіїв.

Її знайома, яка проїжджала повз, зупинила свій автомобіль на іншій стороні дороги, і обидві жінки намагалися зрозуміти, як допомогти малюкові.

"Він намагався виповзти на середину дороги, і нам довелося утримувати його на місці килимком з машини, укус тюленя - справа серйозна".

На заклик про допомогу застряглому на дорозі тюленчаті відгукнулися місцеві організації, які займаються захистом тварин.

Першими на місце події приїхали поліцейські, і огородили дитинча.

Тюлень відповз від моря приблизно на кілометр / фото SJOUKJE TERPSTRA / bbc.com

Рятувальники встановили, що зі здоров'ям тюленчати все в порядку, крім порізів на ластах, які зовсім не призначені для пересувань твердими покриттями.

Тюленча знаходилося приблизно в кілометрі від берега. Найімовірніше, кажуть фахівці, він потрапив на берег під час припливу і не встиг піти разом із відливом.

Дитинча було доставлене в центр порятунку диких тварин, де його ласти підлікують, а потім випустять в море.