Лось внесений до Червоної книги України / фото wikimedia.org

На Чернігівщині поліція розслідує факт незаконного полювання, у результаті якого браконьєрами вбито вагітну самку лося.

Як повідомили УНІАН у Державній екологічній інспекції у Чернігівській області, наприкінці минулого тижня за повідомленням єгерської служби ТОВ «Динамо» в їхніх мисливських угіддях виявлено факт браконьєрського полювання на лося європейського на території Городнянського району.

Працівники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області під час рейдової перевірки встановили, що самку лося браконьєри відстріляли у ніч з 3 на 4 лютого із застосуванням спеціальних приладів для полювання у темну пору доби. На місці вчинення браконьєрства виявлено нутрощі дикої тварини, два ембріона; тушу тварини було вивезено з місця позашляховиком.

Відео дня

Слідчо-оперативна група Городнянського відділення Головного управління Нацполіції в Чернігівській області провела огляд місця події. Складено відповідні матеріали, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання).

Розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним добуванням тварини, вид якої занесений до Червоної книги України, наразі нараховується.

Екологи вказують, що місцеві жителі знають, хто вчинив незаконне полювання. За їхніми словами, це житель з одного із сіл суміжного з Городнянщиною Ріпкинського району.

Читайте такожНа Житомирщині лось потрапив під автівку та загинув

«Останніми роками від його рук полягли не один десяток лосів, оленів, козуль та кабанів, а також кілька тонн риби як у Дніпрі, так і в урочищі «Замглай», яку він знищує електрострумом. Єгерська служба, природоохоронні та правоохоронні органи не спромоглись знешкодити зловмисника, щоразу він уникав відповідальності, хоч і затримувався багато разів. Скоріше за все, станеться так і цього разу», - прокоментували цей випадок в екологічній інспекцій.

Як повідомляв УНІАН, минулої зими на Чернігівщині стався резонансний випадок розстрілу браконьєрами родини лосів, у тому числі і вагітної самки. Суд над підозрюваним триває і досі. Його засуджено до штрафу у розмірі 60 тис. грн, але зараз справа розглядається в Апеляційному суді Чернігівської області.

Цей випадок став одним із чинників включення виду лося європейського до Переліку видів тварин, занесених до Червоної книги України (тваринний світ), як вразливий вид.