радіо Свобода

В Дніпрі зоозахисники і волонтери, які опікуються тваринами, пікетували будівлю Дніпропетровського державного цирку, протестуючи проти жорстокого поводження з тваринами і вимагаючи заборони в Україні цирків із виступами тварин.

Читайте такожНа Дніпропетровщині мисливці розстріляли чотирьох червонокнижних лебедівАкція була приурочена початку нового сезону в цирку і презентації нового циркового шоу «Цирк на воді», передає радіо Свобода. Учасники акції тримали в руках плакати з написами «Цирк – концтабір для тварин», «Тварина – особистість, а не іграшка», а також світлини із зображенням диких тварин у вольєрах. Волонтери скандували: «Батьки, припиніть нав’язувати дітям цирк з тваринами!». У заході взяло участь понад три десятки людей.

Як розповів співорганізатор заходу Локі Джей фон Дорн, на попередньому цирковому шоу, зоозахисники зняли кілька відеороликів, на яких, як вони зазначають, зафіксована жорстокість артистів до тварин: тигри і леви виглядають виснаженими і хворими, а один з тхорів, які брали участь у виставі, нерухомо лежить на арені.

Відео дня

«Ми були на виставі, де була змучена левиця, напевне, хвора. Вона навіть упала з тумби. Там також був тигр, якого били палицями, щоб він став на задні лапи. «Цирк на воді»? Як морські тварини можуть утримуватись в умовах цирку? Для морської тварини передбачене утримання у басейні глибиною хоча б 2 метри, цього немає у нашому цирку. Люди йдуть, купують квитки, і всім абсолютно все одно, як там утримуються тварини», – сказав Локі Джей фон Дорн.

З адміністрації цирку до пікетувальників ніхто не вийшов. Телефоном радіо Свобода повідомили, що в дирекції цирку вихідний і вона не збирається коментувати акцію.

««Не ходіть, діти, в цирк!». Без коментарів. Ми державне підприємство, бюджетне, ми заробляємо кошти. А це все, що відбувається, ми коментувати не будемо, бо все потім перекручується не на користь цирку. Йде «віджим» глядача у державного підприємства, це неправильно», – сказали в адміністрації.

В адміністрації також відповіли відмовою на прохання журналістів потрапити за лаштунки цирку і разом зі співробітниками подивитись, як утримуються тварини.

Пікет не вплинув на кількість відвідувачів, які зазначали, що купують квитки до цирку в основному на прохання своїх дітей і сподіваються, що велика частина коштів від продажів йде саме на створення нормальних умов утримання тварин.

радіо Свобода
радіо Свобода