Ілюстрація / REUTERS

Білі полярні ведмеді голодують під час періоду полювання в Арктиці через танення криги унаслідок глобального потепління.

Такі висновки дослідження, оприлюдненого в американському журналі Science, пише Deutsche Welle.

Американські вчені під час дослідження спостерігали за дев'ятьма ведмедицями щовесни з 2014-го по 2016 рік у морі Бофорта.

Відео дня

Читайте такожГлобальне потепління не призведе до загибелі білих ведмедів: вони врятуються завдяки оленям та гусям - вчені

Глобальне потепління в Арктиці відбувається вдвічі швидшими темпами, ніж на решті планети. Коли крига тане, ведмедям доводиться довше пересуватися, щоб знайти місце для вилову здобичі, йдеться у дослідженні.

Як виявили вчені, обмін речовин у білих ведмедів у півтора раза швидший, ніж раніше вважалося. Четверо з ведмедиць, за якими велося спостереження, втратили 10 відсотків своєї ваги через неможливість вполювати морського котика. Ще одна з ведмедиць почала втрачати також свою м'язову тканину. Хоча в період полювання білі ведмедиці повинні набирати вагу для подальшого народження потомства.

Білий ведмідь має споживати понад 12 тисяч калорій за день. Це майже вшестеро більше, ніж спалює за день людина. Раніше вважалося, що білим ведмедям не потрібно багато їжі, оскільки їхнє полювання полягає в сидінні біля води і очікуванні, коли з'являться морські котики, щоб їх спіймати. Щоб вижити, ведмідь повинен ловити принаймні одного морського котика на 12 днів.