В Галицькому національному природному парку встановили веб-камеру для спостереження за ведмедями / фото report.if.ua

В Галицькому національному природному парку в Івано-Франківській області встановили веб-камеру для спостереження за ведмедями.

Про це повідомляє "Репортер".

Посилання на веб-трансляцію з'явиться на сайті нацпарку. Всі бажаючі зможуть познайомитися з дозвіллям клишоногих.

Відео дня

У Галицькому парку пояснили, що веб-камеру встановили з ініціативи німецької науковця. Вона досліджує, що відчувають ведмеді, яких перевели з клітини у вольєр у лісі.

Заступник директора з наукової роботи Галицького парку Володимир Бучко зазначив, що чотири ведмеді, які зараз знаходяться в парку, народжені в неволі, тому в дику природу їх випускати не можна.

Читайте такожУ Галицькому природному парку виходили маленьких білченят (фото)

"Якщо їх випустити, вони будуть ходити по ближніх селах і наносити збитки людям. Діна - найстарша. Їй близько 20 років. Її син - Мир. Ще є Надія. Їх так назвали, коли почалася війна, - з надією на мир. Маші - шість. В сплячку ведмеді не впадають через м'які зими. Навіть в дикій природі тепер ведмеді не залягають", - розповів Бучко.

Привезли тварин у серпні минулого року із зоопарку Херсона. На території вольєра обладнали вісім годівниць. В окрему колоду заливають сири і йогурти, в годівниці - горіхи, щоб ведмеді самі їх отримували.