Київський зоологічний парк показав своїх мешканці у зимових умовах. На своїй сторінці у Facebook столичний зоопарк опублікував фото, на яких леви, тигри та інші тварини бавляться зі сніговиками.

Читайте такожКиївський зоопарк показав, як його вихованці насолоджуються "бабиним літом" (відео)

Як зауважили у зоопарку, для деяких, здавалося б, незвиклих до наших холодів вихованців, наприклад, левів, зима є цікавою екзотичною розвагою. І оскільки "київські" леви не з Африки, а вже не одне їхнє покоління народилося у зоопарку, тож вони частково адаптовані до нашого клімату, до певної температури - близько нуля.

Відео дня

"А ось амурським тиграм взимку краще, ніж влітку. Коли випав сніг, вони почали бігати, стрибати, крутитися. Зимові розваги розпалюють апетит: тигри самці з'їдають у нас по вісім кілограм м'яса в день, самки - по шість. Ми завжди кладемо м'ясо у різні місця, щоб їм було цікаво шукати "здобич". Вони це знають, і починають бігати вольєром у пошуках їжі. І вранці, і на ніч зимові вольєри тигрів відкриті на випадок бажання поспати або погрітися", - розповідають у зоопарку.

Водночас у вольєрі, де  відвідувачі звикли бачити тянь-шанських ведмедів, зараз розгулюють кози та качки з гусями. Ведмедям тепер тут не місце, адже взимку ведмеді сплять. Щоправда, через плюсову температуру сон у них неповноцінний, але все одно вони сонні, тому до вольєру їх зараз не випускають.

Детальніше про життя інших тварин столичного зоопарку можна почитати на його сторінці у Facebook.