Зоологи планують врятувати ріщдкісний вид нлосорогів за допомогою процедури штучного запліднення / кадр з відео ТСН

Активісти та зоологи ініціювали збір коштів на процедуру штучного запліднення для рідкісного виду носорогів, який знаходиться на межі вимирання.

Читайте такожУ китайському зоопарку відвідувачам вперше показали рідкісних білих тигренят (відео)

У світі залишилося лише три особини північних білих носорогів. Дві самки та один самець проживають у заповіднику в Кенії, повідомляє ТСН. Їх цілодобово охороняють озброєні рейнджери.

Єдиному самцю рідкісного білого носорога Судану 45 років, тому він вже не може самостійно запліднити самку. Щоб врятувати вид, зоологи за допомоги активістів почали збір коштів для проведення процедури штучного запліднення ЕКЗ.

Аби за допомогою ЕКЗ народилося одне дитинча носорога, потрібно близько 1 мільйона долларів. Наразі вдалося зібрати лише 85 тисяч, тому активісти просять про допомогу владу та відвідувачів одного з найпопулярніших у світі сайту знайомств.

"Я думаю, що уряд має відігравати велику роль і надати більше грошей. Ми потребуємо більше зацікавлених сторін і більше гравців, які змогли би підтримати такий проект", - зазначив кенійський підприємець Ббой Харрій.

Зоологи планують провести першу спробу вже у наступному році.

Як повідомляв УНІАН, у Лондоні рідкісного новонародженого жирафа назвали на честь нареченої принца Гаррі Меган Маркл.