Алігатори вмерзли в лід / www.facebook.com/shallotteriverswamppark

Працівники природного парку в Північній Кароліні пояснили, чому замерлі в льоду алігатори — нормальне явище. Виявляється, так рептилії переживають рекордно низькі температури. Вони впадають в сплячку, а щоб не задихнутися під водою, виставляють з-під льоду тільки свої морди.

Про це пише Medialeaks.

Парк опублікував на своїй сторінці у фейсбуці відео, на якому видно морди декількох алігаторів, які висовуються із покритого льодом болота.

Але в самому відеозаписі чоловік за кадром вже пояснив, що з алігаторами насправді все нормально. Просто при низьких температурах вони впадають в сплячку, а щоб не задихнутися під водою, висовують морди назовні.

В блозі у себе на сайті працівники парку розповіли про цей природний феномен ще докладніше.

Справа в тому, що крокодили відносяться до холоднокровних тварин — тим, чия температура тіла залежить від температури навколишнього середовища. Вони не підтримують постійну власну температуру тіла, як теплокровні. Саме тому алігатори так люблять ніжитися на сонечку.

Читайте також"Суворий" американський звіролов голими руками врятував велику рептилію, яка застрягла в каналізації (відео)

Алігатори можуть виживати при температурі до 40 градусів за Фаренгейтом (приблизно 5 градусів за Цельсієм), якщо ж стає холодніше, то їх організм впадає в сплячку: всі процеси обміну сповільнюються, їжа не перетравлюється, а вся енергія витрачається на те, щоб підтримувати температуру тіла. Іноді для збереження тепла вони закопуються в дно уздовж берега, але найчастіше просто лежать і сплять.

Тільки от проблема в тому, що без кисню алігатори не можуть провести більше 24 годин, тому коли їм починає його не вистачати, піднімаються на поверхню і висовують морду назовні, як і зробили тварини з парку в Північній Кароліні.

Через кілька днів парк опублікував нове відео про жителів замерзлого болота.

Представники парку заявили, що, звичайно, довга сплячка на користь аллигаторам не йде. Якщо б вони пробули в такому стані більше тижня, то співробітникам довелося б вигадувати, як їх рятувати. Але на допомогу їм прийшла сама природа.

У Північній Кароліні потепліло до 17 градусів за Цельсієм, і алігатори нарешті можуть поступово виходити зі сплячки і грітися на сонечку.