Зараз ведмедиця відчуває себе добре / скріншот

Врятована захисниками тварин ведмедиця з В'єтнаму, яка втратила в неволі передні лапи, навчилася ходити. Про це повідомляється на сайті міжнародної організації з охорони тварин FOUR PAWS.

Ведмедицю по кличці Хай Чан протягом 10 років тримали на спеціальній фермі для отримання ведмежої жовчі, яка використовується в традиційній китайській медицині. Для цього тварини поміщаються в спеціальні екстракційні клітини, що обмежують їх рухливість, а в жовчний міхур вводиться трубка, по якій жовч виводиться назовні. Також можлива установка катетера для постійного виведення жовчі або формування фістули – отвори на тілі тварини, що полегшує доступ до вмісту жовчного міхура.

Читайте такожПомерла найстаріша у світі гігантська панда (фото)

Відео дня

Пляшка вина, в яку поміщена відрубана лапа ведмеді – це один із незвичайних товарів, поширених у Південно-Східній Азії. Також у вино поміщають ящірок, панголінів, кобр і інших тварин або їх частини – вважається, що це корисно для здоров'я. Ймовірно, лапи Хай Чан були ампутовані для виготовлення такого товару.

Ведмедицю врятувала і перевезла в заповідник північному сході В'єтнаму організація FOUR PAWS. Протягом шести тижнів ветеринари виходжували тварину, яка страждала також від збільшення наднирників, стресу і виснаження. Зараз ведмедиця почуває себе добре, вона навчилася використовувати для ходьби кукси відрубаних лап і, нарешті, вперше за своє життя прогулялася по траві.