У Кременчуці (Полтавська обл.), з нагоди прийдешнього роду Собаки, біля центральної ялинки міста пройшов новорічний парад собак «Хатіко».

Відео дня

Як повідомляє кореспондент УНІАН, участь у параді взяло більше 30 домашніх собак і близько 10 собак з міського притулку для собак. Кожна із собак була вбрана в новорічний костюм. На параді можна було зустріти і собаку в наряді Діда мороза, снігуроньки, сніжинки і навіть клоуна.

«Ми влітку провели перший парад, а зараз вирішили провести зимовий парад собак. Жителі Кременчука з задоволенням відгукнулися на пропозицію нарядити своїх вихованців, а деякі і самі вбралися і з собаками прийшли на парад. Ми бачимо, що кременчужани прийшли не тільки з собаками, але і з кішками»,- розповів організатор параду собак Геннадій Тертичний.

Читайте такожУ Києві пройшов перший в Україні парад джек-рассел-тер'єрів (фоторепортаж)

Активними учасниками сьогоднішнього параду зі своїми улюбленицями були кременчуцькі журналісти Марія Доліна і Лариса Гориславець, а також депутат Кременчуцької міськради, голова обласної парторганізації «Радикальна партія Ляшка» Дмитро Кавунник. Він розповів, що не зважаючи на молодий вік його собаки породи «Португальська шпіц» він вже батько 26 дітей. Його дочка живе в королівській сім'ї Бахрейна.

Працівники собачого притулку розповіли з трибуни історію собак, які беруть участь у параді і кожна з них шукає господаря.

Річний парад собак в Кременчуці планується провести 2 червня 2018 року, а навесні наступного року в місті планують провести парад для кішок «Котофест», приурочений до Всесвітнього дня котів.