Одеська міськрада затвердила заходи щодо захисту котів від жорстокого поводження / УНІАН

Одеська міська рада затвердила заходи щодо захисту котів від жорстокого поводження в місті. Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати міськради прийняли сьогодні на сесії.

Читайте такожУ Києві побудують центр захисту тварин і пункти перетримки безпритульних собак і котів

Згідно з рішенням, в Одесі тепер заборонено вилов безпритульних котів на території міста. Виняток - необхідність заходів при регулюванні чисельності безпритульних котів у місті шляхом біостерилізації, для вакцинації і (або) для перебудови їх до нових власників із залученням представників громадських об'єднань, які офіційно займаються захистом тварин від жорстокого поводження.

Відео дня

Також винятком є обставини, що створюють загрозу життю, здоров'ю та безпеці людей з метою карантину для підтвердження або спростування антропозооносних захворювань. Але при цьому необхідна наявність письмової довідки від ветеринарного лікаря.

Згідно з рішенням міськради, відповідальним особам керуючих компаній, уповноважених забезпечувати дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, необхідно запобігати ненавмисній або навмисній ізоляції котів. Зокрема, йдеться про закриття або замуровування в цих приміщеннях тварин, що в місті носить масовий характер. У результаті часто коти не могли вийти назовні і гинули, якщо громадські працівники не встигали втрутитися в ситуацію.

Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон міськради доручено забезпечити регулювання чисельності котів в Одесі шляхом біостерилізації з їх обов'язковою вакцинацією і відповідною візуальною ідентифікацією за рахунок позабюджетних коштів і коштів, передбачених у міському бюджеті на відповідний рік.

Керівництву підприємств, установ і організацій рекомендовано звертатися до вищезгаданого департаменту за сприянням у стерилізації та ідентифікації безпритульних котів.

«Спільно з представниками громадських об'єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження, розробити механізм реалізації цього рішення шляхом впровадження інституту опікунства», - сказано в затвердженому рішенні.