фото УНИАН

У Києві побудують центр захисту тварин європейського зразка та пункти перетримки безпритульних собак і котів.

Читайте такожКиїврада заборонила вигул тварин на територіях навчальних і медичних закладівЯк передає кореспондент УНІАН, такі заходи передбачені цільовою трирічною Програмою контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Рішення про затвердження програми підтримали сьогодні на засіданні сесії Київради 76 із 81 зареєстрованого в залі депутата.

Відповідно до програми, у Києві, зокрема, розпочнуть будівництво міського Центру захисту тварин європейського зразка та пунктів їх тимчасової перетримки. Основне завдання діяльності центру - не стільки утримання тварин, як побудова системи адаптації. Йдеться про влаштування безпритульних у сім’ї киян.

Відео дня

На реалізацію програми буде спрямовано 192 млн грн протягом трьох років. Найбільше видатків - 103 млн грн - передбачено на 2018 рік, оскільки саме з наступного року планується будівництво Центру захисту тварин.

У рамках програми передбачається впровадити концепцію «Культурний вигул тварин у місті», удосконалити систему контролю за виконанням правил утримання домашніх тварин, продовжити роботу зі стерилізації безпритульних котів та собак і повернення їх у місця вилову, під нагляд опікунів.

Окремим пунктом програми передбачена просвітницька робота щодо запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Планується проводити інформаційно-освітні кампанії в школах щодо гуманного ставлення до тварин.

Як зазначають в Київраді, подібна міська програма діяла у столиці з 2012 по 2016 роки. За цей період було стерилізовано майже 40 тис. безпритульних тварин, також здійснювався їх вилов, вакцинація та влаштування до нових власників.