На поромну переправу в Чорноморську поблизу Одеси почали злітатися лебеді, які зимують там вже кілька десятків років, коли місцеві жителі не дали їм замерзнути під час ранніх і раптових морозів. Там вода довше не замерзає, а, головне, достатньо їжі - як природньої, так і принесеною людьмі, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожУ Бердичеві вандали застрелили голову лебединого сімейства, яке люди підгодовували протягом літа (відео)

Повідомляється, що цю місцину вже давно називають "пташина бухта". В сильні морози тут збирається величезна кількість дрібних водоплавних птахів і кілька сотень величних лебедів.

Відео дня

Зараз у бухту лебеді лише починають злітатися. Люди, які їх підгодовують, вже запросто відрізняють дорослих птахів і молодих із сірим пір'ям на крилах.

Вперше лебеді тут масово залишилися зимовати близько 30 років тому. Тоді різко вдарили морози і птахи не встигли відлетіти із замерзлої затоки.

Місцеві пригадують, що тоді лебедів рятувало все місто: привозили картон з магазинів та їжу з їдалень. Після цього птахи почали повертатися кожного року. Деяких лебедів навіть кільцевали, і кажуть, що був таких птах, який 20 років повертався на це місце.

Відтоді люди підгодовують птахів щозими. Втім, орнітологи просять годувати їх зерном або комбікормом, а не хлібом, тому що через це у птахів бувають проблеми з травленням - минулого року з цієї причини навіть загинули кілька лебедів.

У люті морози птахам також допомагають і місцеві підприємства - підвозять зерно та розбивають кригу.

І місцеві, і туристи вважають "пташину бухту" одним з найкрасивіших місць Чорноморська для фото та прогулянок.

Як повідомляв УНІАН, на Кіровоградщині засумував врятований селянами лебідь.