У Франції урочисто оголосили ім'я першої народженої в країні гігантської панди. Хлопчик, який з'явився на світ у серпні цього року, отримав ім'я Юань Мен, що перекладається з китайської як "здійснення мрії", повідомляє Reuters.

Повідомляється, що ім'я для пандочки обрав Китай - країна, з якої до Франції прибули його батькі. На урочистій церемонії сьогодні була також присутня дружина французького президента Бріджит Макрон та китайський посол у Франції.

Читайте такожВикрутаси на колоді і перевороти: мережу підірвало відео, на якому панди радіють снігу

Відео дня

Юань Мен народився в зоопарку Боваль у 250 км від Парижа 4 серпня цього року і став першою народженою у Франції гігантською пандою. Його близнюк помер за кілька годин після народження. 

Пандочка проведе перші два-три роки свого життя у французькому зоопарку, а потім поїде до Китаю, адже саме цій країні належать права на усіх народжених у світі панд. Його батьки, які живуть у Франції на правах оренди, мають повернутися додому у 2022 році.

Як раніше повідомляв УНІАН, у серпні 2017 року у Китаї народилося перше у світі дитинча дикої панди і панди, яка живе в неволі.