Ілюстрація / REUTERS

Адміністрація Трампа готується дозволити мисливцям імпортувати рештки слонів, яких вони вбивають в Замбії і Зімбабве. Мова йде про скасування заборони, введеної в 2014 році адміністрацією Барака Обами, передає "Голос Америки".

У заяві, опублікованій в середу, представник федеральної Служби охорони рибних ресурсів і диких тварин повідомив, що відомство скасовує заборону, оскільки вважає, що полювання на ці види може знову залучити надходження на природоохоронну діяльність, які так необхідні цій сфері», і стимулювати місцеві спільноти до роботи по охороні природи.

Читайте такожБританських бійців відправлять в Габон для захисту слонів

Відео дня

Нові правила застосовуються до слонів, на яких полювали в Зімбабве з 21 січня 2016 року, і до слонів, на яких полювали або будуть полювати в Замбії в 2016-2018 роках.

За даними Великого перепису слонів, завершеного в 2016 році, на території Замбії мешкало трохи більше 21 тисячі слонів, в той час як в Зімбабве було 82 тисячі цих тварин.

Загальна популяція слонів у 18 африканських країнах знизилася на 30 відсотків з 2007 по 2014 рік. Всього в світі налічується трохи більше 350 тисяч слонів.

Африканські слони віднесені до зникаючих видів у відповідності з Законом США про види, яким загрожує знищення.