Птах з переламаним крилом, який не може відлетіти у вирій, у прямому сенсі плаче, коли над ним із курликанням пролітає зграя, йдеться в сюжеті ТСН.

Уже рік лебідь Сіма живе в загоні з качками та курками. Його принесли сюди ледь живим - птах буквально вмерз у лід водойми, бо від голоду не міг ворушитися. Його врятували, відігріли і відгодували.

Місцеві хлопці бачили, що ще пташеням Сіма вчився літати на ставку, однак вдарився у скелю і зламав праве крило, але кістки зрослися неправильно. Саме через це минулої осені він не зміг полетіти разом з іншими птахами.

Відео дня

Читайте такожУ пари Ромео і Джульєтти на Лебединому озері у Кам'янці-Подільському з'явилося потомство (відео)

До життя у курнику лебідь звик: сусідів не займає, битися не лізе, однак завжди тримається осторонь. Але цієї осені птах засумував, коли побачив інших лебедів, які кружляли над хатою.

Селяни звернулися до лікарів, але ті сказали, що з такою травмою птах вже не зможе жити на волі, тим паче, що травма стара. Місцеві лікарі кажуть, що птаху потрібен огляд висококваліфікованих професіоналів і хірургічне втручання, однак поблизу таких спеціалістів немає.

Місцеві мешканці навіть готові самі відвезти птаха до лікарів, якщо знайдеться хтось, хто візьметься його оглянути.

Не полишають селяни й надії, що принаймні вдасться знайти місце для нього разом з іншими травмованими лебедями, де самотньому птахові, можливо, навіть знайдеться пара.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Київщині з важкою технікою селяни рятували від холоду лелеку.