Біля урочища «Гористе», у с.Лебедівка, Вишгородського району відбулося зариблення Київського водосховища. Організаторами акції стали Асоціація промисловиків-риболовів та користувачі Київського водосховища.

Як повідомили у Київському рибоохоронному патрулі, до водойми було випущено близько 5 тонн (4 920 кг) дворічної молоді товстолоба. За дотриманням норм зариблення слідкували представники Держрибагентства, начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін та рибоохоронні патрульні Київщини. Також були присутні рибалки-любителі та громадськість.

Відео дня

«Зариблення відбулося саме в той час, коли триває заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. Це допоможе рибі вберегтись від рук порушників та адаптуватись у водоймі. А рибоохоронні патрульні будуть і надалі посилено контролювати дотримання правил рибальства», – прокоментував начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Читайте такожУ річку Ворсклу на Сумщині запустили 25 тисяч особин червонокнижної стерляді

Нагадуємо, з 1 листопада діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. У разі затримання порушників вони будуть притягуватись до відповідальності, згідно з чинним законодавством.

Київський рибоохоронний патруль закликає бути відповідальними та дотримуватися правил рибальства. Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50 або на «гарячу» лінію Київського рибоохоронного патруля 068-642-80-26.

Довідка УНІАН. Товстолоб – рослиноїдна риба, яка їсть майже всі водорості. Перевагу віддає діатомовим і зеленим, як раз тим самим, які спричиняють цвітіння води у водосховищах.