Кокосові раки напали на велику птицю, поки та спала, розтерзали її та з'їли. Розправу зняв на відео біолог Марк Лайдре.

Членистоногий підкрався до червононогої олуші, птиці, яка більша від нього самого, поки та спала на нижній гілці дерева, вчепився в її крило і утримував, поки вона намагалася відбитися від нього, передає Газета.rи, посилаючись на журнал Frontiers in Ecology and the Environment.

Запах крові привабив ще п'ятьох кокосових раків, які поспішили приєднатися до битви. За кілька годин вони розчленували та з'їли птицю.

Відео дня

Це не перший раз, коли кокосові раки нападають на червононогих олуш, зазначає Лайдре. Два роки тому його колега спостерігав, як рак затягнув птицю в нору.

Читайте такожВчені вперше виявили рак у голих землекопів

Незважаючи на жорстокість побаченого, ці кадри дозволяють дізнатися більше про життя кокосових раків, вважає біолог. Вони не дуже добре вивчені і будь-яка інформація може бути корисна. Так, встановлено, що птахи уникають гніздитися на островах, де багато кокосових раків.

Утім, людям боятися нічого, запевняє Лайдре. На його думку, раки не агресивні, а цікаві й нападати на людину не стануть.

Кокосові раки (пальмові злодії) – вид десятиногих раків-пустельників, довжина їхнього тіла досягає 40 см, а маса – 4 кг. Вони всеїдні, харчуються вмістом кокосових горіхів, більш дрібними ракоподібними і мертвими родичами. При цьому сила стиснення порівнянна із силою укусу тигра.