Черноспинная саламандра була відкрита в 1975 році / фото globalwildlife.org

У Гватемалі біологи вперше з 1975 року виявили чорноспинну саламандру. Про знахідку розповідається на порталі Товариства охорони природи, як повідомляє "Газета.ру".

Саламандра була помічена в одному із заповідників земноводних під час обходу. Співробітник заповідника сфотографував її і відправив знімок фахівцям із Університету Сан-Карлос. Чорноспинні саламандри входять в список 25 найбільш розшукуваних видів, складений Товариством охорони природи.

Читайте такожУчені показали жахливу арктичну медузу (відео)

Відео дня

Чорноспинна саламандра була відкрита в 1975 році біля гірського хребта Сьєрра-де-лос-Кучуманатес на заході Гватемали. З тих пір на очі траплялися дослідникам всього три особини, включаючи виявлену в заповіднику.

«Ми почали турбуватися, що вид вимер, але зараз бачимо, що це не так», — зазначає Карлос Васкез, фахівець по земноводним. Він витратив на пошуки чорноспинної саламандри більше 3000 годин і здійснив понад 30 поїздок. Саме він пояснив співробітникам заповідника, як виглядає саламандра і де її можна побачити. Раніше Васкез також виявив кирпату саламандру (Bradytriton silus), в перший і останній раз помічену в 1974 році, і анолисовую саламандру (Nyctanolis pernix), останній раз помічену в 1883 році.