Комунальне підприємство вирішуватиме питання тварин у столиці / фото УНІАН

Директором КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», що відповідає за поводження з тваринами у місті та надання ветеринарної медичної допомоги, призначено Михайла Заславського. Як повідомили у прес-службі Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, кандидатуру Заславського затверджено розпорядженням київського міського голови від 18 жовтня 2017 року за результатами відкритого конкурсу.

Читайте такожУ Раді пропонують посилити відповідальність власників та опікунів тварин за порушення умов їх утримання

Як зазначається, вчора Заславського було представлено трудовому колективу КП.

Відео дня

За словами директора Департаменту міськблагоустрою Андрія Фіщука, наразі ставиться завдання перед Заславським вирішити багато питань, зокрема, йдеться про удосконалення системи ідентифікації тварин, в тому числі домашніх, покращення якості надання ветеринарних послуг, вирішення питання поховання померлих тварин на території Києва. «Ці та багато інших питань, у тому числі внесення змін до Правил утримання домашніх тварин, побудова Центру захисту тварин, мають бути вирішеними», - зауважив Фіщук.

У зверненні нового керівника КП до колективу була озвучена чітка задача: систематизувати облік та впорядкувати життєдіяльність тварин в межах Києва.

Читайте також"Вийди за мене!": у Києві пройшов Всеукраїнський марш за права тварин (фоторепортаж)

Повідомляється, що Заславський ініціює також перейменування КП на «Центр захисту тварин», що точніше характеризуватиме напрямок його діяльності. Щоб не виникало сумнівів щодо прозорості фінансування, він передбачає найближчим часом запустити новий офіційний веб-сайт клініки, де буде висвітлюватися вся діяльність підприємства: бухгалтерська, господарська, медична.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня 2015 р. Київрада реорганізувала комунальні підприємства «Центр ідентифікації тварин» та «Притулок для тварин», приєднавши їх до Київської лікарні ветеринарної медицини.

Рішення було прийнято з метою оптимізації роботи комунальних підприємств та ефективного використання майна територіальної громади Києва, що, в свою чергу, сприятиме економії бюджетних коштів та підвищенню ефективності, результативності їхнього господарювання.

У рішенні зазначається, що вказана реорганізація не має на меті ліквідацію і зупинку діяльності вказаних напрямків.

12 червня 2017 року столична влада оголосила конкурс на посаду директора КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

Як повідомляв УНІАН, у Києві може з'явитися зоополіція.