Зменшення кількості комах може спричинити за собою непоправні наслідки для цілих екосистем / фото УНІАН

В заповідниках Німеччині за останні 30 років стало на 75% менше літаючих комах, з'ясували вчені. Не виключено, що в інших районах ситуація ще гірша. Результати були опубліковані в журналі Plos One.

Оцінивши кількість літаючих комах в 60 заповідниках Німеччини і порівнявши результати з даними 1989 року, дослідники встановили, що вона скоротилася на 75%. Причини цього невідомі. Зменшення кількості комах відбувалося незалежно від їхнього середовища існування, використання земель, погоди.

Читайте такожУ США постраждалим від урагану "Харві" районам загрожує нашестя комарів

Відео дня

Дослідники сподіваються, що ситуацію вдасться виправити, скоротивши наслідки інтенсивного сільського господарства і збільшивши кількість квітів. Проте вони підкреслюють, що необхідно якомога швидше виявити причину зникнення комах – адже якщо така ситуація була виявлена в заповідниках, то в іншій місцевості справи можуть скластися ще гірше.

Зменшення кількості комах може спричинити за собою непоправні наслідки для цілих екосистем. Комахи служать джерелом їжі для багатьох птахів, кажанів, рептилій і земноводних, крім того, вони необхідні для запилення рослин.