Кельнський зоопарк особливо славиться своїми слонами / фото facebook.com/zoo.koeln

93-річна американка вирішила заповісти після своєї смерті Кельнському зоопарку 22 мільйони доларів. Елізабет Райхерт, яка змушена була бігти під час Другої світової війни зі своїм чоловіком-євреєм з Кельна через Ізраїль в Штати, сама підтвердила таке рішення місцевому виданню Kölner Stadt-Anzeiger, повідомляє Spiegel.online.

Читайте такожЛітня видра-баскетболіст бореться з хворобою й підкорює соцмережі (відео)

"Спогади грають дуже велику роль, коли думаєш, кому залишити свої гроші у спадок. Зоопарк – це хороший спосіб витратити гроші", - пояснила Райхерт.

Відео дня

Жінка зазначає: попри те, що вони з чоловіком залишили Кельн більше 70 років тому, вони завжди вважали себе його жителями і ніколи не забували його підтримувати, зокрема, місцевий зоопарк.

Її чоловік Арнульф Райнхерт, якому довелося ховатися від нацистів, пізніше зміг стати успішним підприємцем в США. Незадовго до його смерті вони з дружиною вирішили, що передадуть свої активи зоопарку в Кельні.

Читайте такожУ Берлінському зоопарку урочисто відкрили майданчик для двох єдиних у Німеччині панд (фото, відео)

При цьому Райхерт, яка зараз живе недалеко від Філадельфії, планує почати переводити гроші зоопарку по частинах, щоб міська влада не піддалися спокусі скоротити гранти на зоопарк.

Зазначимо, Кельнський зоопарк був заснований в 1860 році та є одним з найбільших в Німеччині. Місця проживання тварин в зоопарку максимально наближені до природного середовища проживання, що дозволяє тваринам залишатися активними впродовж всього дня. Особливо він славиться своїм сімейством слонів, на даний момент налічує 16 особин, які успішно розмножуються на території парку.

Як повідомляв УНІАН, раніше в лондонському зоопарку провели масовий перепис тварин.