Британські влади переконують рибалок вбивати спійманих горбуш / Фото Charlie Summers via flickr.com

Атлантичний лосось біля берегів Британії опинився перед обличчям нової небезпеки для свого виживання. В британських водах з'явилася горбуша (вид тихоокеанського лосося), яка тепер конкурує з місцевими лососями за їжу, а також приносить з собою нових паразитів. Про це пише Daily Mail у статті під заголовком "Російські загарбники загрожують знищити наших лососів", передає Бі-бі-сі.

Британське Агентство з захисту навколишнього середовища настільки стурбоване, що закликає всіх рибалок-спортсменів вбивати кожну спійману горбушу (у Великобританії прийнято відпускати на волю спійману на вудку рибу).

Відео дня

Наскільки відомо, горбуша дісталася до британських берегів з крайньої півночі Росії, пише газета.

Читайте такожНавчені ВМС США дельфіни займуться порятунком останніх 30 морських свиней

На даний момент близько 200 горбуш уже спіймали біля берегів Йоркшира, північно-сходу Англії і Шотландії. Деяким вдалося проникнути в британські річки у Нортумберленді.

Експерти вважають, що вони пропливли близько 10 тисяч кілометрів від своїх нерестовищ навколо Скандинавії і потрапили у Північне море.

Тисячі горбуш розводяться на півночі Росії, але деяким вдалося вирватися на волю, і тепер там виникли дикі популяції горбуш.

Британська влада переконує рибалок негайно вбивати спійманих горбуш і відразу ж повідомляти про це Агентству з охорони навколишнього середовища.

Дикий атлантичний лосось знаходиться під загрозою зникнення і внесений в Червону книгу.

Його традиційний ареал знаходиться у водах північного сходу Північної Америки, Ісландії, Європи та північно-заходу Росії.

Горбуша живе у водах від північної Каліфорнії до Аляски і від Сибіру до півночі Японії. У Росії кілька популяцій горбуші було випущено в Білому і Баренцевому морях, звідки вони поширилися в норвезькі і шведські води і річки, а також досягли Ісландії, пише Daily Mail.

Як повідомляв УНІАН, влітку 2016 року в Норвегії вартість одного лосося перевищила ціну бареля нафти.