Браконьєрів затримали / прес-служба ДПСУ

На Кінбурнській косі прикордонники сьогодні затримали громадянина України і двох росіян, які виловили понад 42 тис. креветок та майже сотню занесених до Червоної книги України крабів, чим завдали державі понад 5 млн грн збитків. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Браконьєри виловили 42 тис. креветок / прес-служба ДПСУ

"Сьогодні оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління, прикордонники відділу «Очаків» Херсонського загону та представники Очаківського відділу Нацполіції під час реалізації інформації на узбережжі Кінбурнської коси в районі Ковальовського пляжу виявили трьох браконьєрів. Наш співвітчизник та два громадянина РФ, які постійно проживають на території України, забороненими знаряддями виловили понад 42 тис. креветки та 93 краби, які занесені до Червоної книги України", - сказано у повідомленні

Читайте такожМінагропрод та Мінекології збільшили штрафи за браконьєрство в 4 рази

Відео дня

Про цей факт прикордонники повідомили співробітників Національної поліції, оскільки в діях громадян вбачаються ознаки кримінального правопорушення за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Крабів після підрахунку правоохоронці відпустили в море. Загальна сума збитків, завданих державі, складає 5,164 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, в Україні щорічно в середньому затримують десятки тисяч браконьєрів. Сучасні браконьєри використовують все більш професійну техніку у своїй злочинній діяльності, тим самим завдаючи ще більшої шкоди природі.