Ведмеді дуже люблять рити собі барлоги / фото УНІАН

Чотирьох бурих ведмедів, цілу родину, із Херсонського гідропарку небайдужі містяни хочуть відпустити на волю. Точніше, перевезти в природні вольєри в Карпатах. Бо теперішній дім у зоокуточку для великих тварин просто не підходить. Про це йдеться в програмі ТСН.

Ведмежа родина поселилася у херсонському гідропарку вже давно. Спочатку майбутні батьки жили у тісних клітках. А коли зоокуток вирішили розширити та реконструювати, виявилось, що він взагалі не оформлений документально. Ведмедів віддали під опіку місцевого комунального підприємства. Зоозахисники ж наполягали, що червонокнижним бурим ведмедям тут не місце.

Зоозахисники почали вести переговори з Галицьким національним парком. Комунальники – з центром "Синевир". Скільки коштуватиме перевезення ведмедів, ще точно не прорахували. Гроші залучатимуть від благодійних організацій.

Відео дня

Галицький національний парк до приїзду ведмедів готувався майже два роки. Площа ведмежих апартаментів - понад 1,5 тисячі квадратних метрів. Тут є і спальня, і вітальня, є ігрові майданчики і навіть басейн.

Вольєр стоїть посеред лісу. Усе тут зроблене з урахуванням ведмежого характеру та звичок. Працівники парку приготували клишоногим трикімнатний барліг. А неподалік закинутий повстанський бункер – майбутній барліг.

Читайте такожНа Закарпатті створюють центр реабілітації хижих птахів (фото)

"Ведмеді дуже люблять рити собі барлоги – це їхнє улюблене заняття. З двох сторін цього штучного насипу є забетоновані входи, щоб далі вони самі собі барлогу рили",- каже заступник директора Галицького національного природного парку Володимир Бучко.