Затриманий колишній співробітник одного з контролюючих органів у сфері рибного господарства / dpsu.gov.ua

В Одесі затримано посередника при отриманні хабара 100 тис. грн за безперешкодне добування рапанів.

Як повідомили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Південного регіону України, прокуратурою Одеського гарнізону при взаємодії з представниками інших правоохоронних відомств наприкінці минулого тижня затримано колишнього співробітника одного з контролюючих органів у сфері рибного господарства.

«Встановлено, що посадові особи правоохоронної системи впродовж травня-липня поточного року вимагали від підприємця й отримували через посередника за кожну тонну рапанів 0,75 цента. Загалом, зловмисники планували впродовж року отримати понад 1 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожДвох посадовців Укрзалізниці, , затриманих за хабар, арештували з правом застави

Відзначається, що під час отримання чергової суми неправомірної вигоди в кількості 100 тис. грн посередника затримано в порядку ст.208 КПК України.

Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (хабар) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Розслідування триває.

Як відомо, рапана, або венозна рапана (Rapana venosa) - вид хижих черевоногих молюсків. Їх м'ясо придатне для приготування їжі, раковини часто продаються як сувеніри.