Документом передбачається також збільшення суми відшкодування за незаконне полювання на хутрових тварин і птахів / facebook.com/BirdLifeCyprus

Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство екології та природних ресурсів в чотири рази збільшили штрафи за браконьєрство за всіма видами тварин.

Як повідомила прес-служба Мінагропроду, відповідний наказ «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих внаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)» був сьогодні опублікований в офіційному віснику України і набув чинності.

Читайте такожНа Харківщині правоохоронці затримали браконьєрів: вилучено тушки вбитих зайців і зброю (фото)

Відео дня

Так, згідно з документом, розрахунок такс за незаконний видобуток аргументується тим, що браконьєр повинен заплатити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, необхідні на відтворення знищених тварин.

За даними прес-служби, наказом пропонується збільшити розмір стягнення за незаконне полювання на лося до 80 тис. грн з 20 тис. грн, оленя європейського - до 60 тис. грн з 15 тис. грн, лань - до 40 тис. грн з 10 тис. грн, косулю і муфлона - до 32 тис. грн з 8 тис. грн.

Згідно з повідомленням, документом передбачається також збільшення суми відшкодування за незаконне полювання на хутрових тварин і птахів. Зокрема, на бобра - до 10 тис. грн з 2,6 тис. грн, зайця-русака – до 8 тис. грн з 500 грн, бабака, куницю – до 6 тис. грн з 1,5 тис. грн, лебедя – до 4 тис. грн з 1 тис. грн, пеганку, гусей, кекликов, сірих куріпок, фазанів - до 2 тис. грн з 500 грн.

Крім того, згідно з документом, такси за знищення або пошкодження гнізд, нір, бобрових гребель та інших жител тварин буде збільшено у 5-10 разів.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня Державне агентство лісових ресурсів ініціювало підвищення матеріальної відповідальності за незаконне полювання на тварин.

Крім того, Держлісагенство пропонувало збільшити максимальні штрафи за незаконну порубку лісу в 10 разів – до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 до 1700 грн. Штрафи за неправильну видачу лісорубних квитків, яка призводить до порушення правил під час рубок, пропонувалося збільшити в 33 рази – до 4,5 тис. грн з 136 грн. Штрафи за порушення прав державної власності на ліси та незаконне використання земель лісового фонду - до 8,5 тис. грн з 306 грн.