Напередодні офіційного відкриття експозиції для усіх відвідувачів, до великих панд з Берлінського зоопарку завітали голова КНР Сі Цзіньпін і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Пара великих панд - трирічна Мен-Мен та семирічний Цзяо Цин - прибула до Берлінського зоопарку з Китаю 24 червня 2017 року. У Німеччині ця подія викликала неабиякий інтерес преси та громадськості, адже цє єдині панди на всю країну.

Читайте такожПанденя Чуліна вийшла на першу прогулянку в мадридському зоопарку (фотогалерея)

Відео дня

Понад два тижні тварини звикали до своєї нової домівки та проходили необхідний карантин, і нарішті з 6 липня їх можуть побачити відвідувачі Берлінського зоопарку.

Як відомо, усі панди у світі вважаються власністю Китаю, який інколи здає їх в оренду іншим зоопаркам світі. А усі народжені закордоном пандочки також є власністю Китаю та мають бути повернуті на історичну батьківщину.

Водночас передача панд у іноземні зоопарки часто грає важливу дипломатичну роль у зміцненні стосунків між Китаєм та іншими державами.

При цьому повідомляється, що оренда Мен-Мен та Цзяо Цин обійдеться німецькому зоопарку в 1 мільйон євро на рік, а термін оренди становитиме 15 років.