REUTERS

У Габоні буде розміщений британський контингент, який займеться охороною місцевих слонів від контрабандистів-терористів, повідомляє The Independent. До складу місії, що спрямовується на вимогу влади Габону, увійдуть 16 бійців з різних елітних підрозділів. Планується, що в основному вони займуться навчанням місцевих офіцерів лісової охорони, яким доводиться протидіяти контрабандистам, озброєним автоматами Калашникова і РПГ. Габонських військових навчатимуть поводитися зі зброєю, проводити слідчо-розшукові заходи, а також користуватися WhatsApp.

Читайте такожКоролева Єлизавета відкрила новий центр з догляду за слонами (фоторепортаж)За даними влади Габону, контрабандисти тісно пов'язані з ісламістськими рухами, включаючи «західноафриканську провінцію "Ісламської держави "» (більш відома як «Боко Харам»). Вони знищують слонів десятками тисяч, виручені після продажу слонової кістки гроші йдуть на фінансування терористів. За 10 років з 2004 по 2014 рік лише в одному з національних парків Габону, Мінкебе, були знищені 25 тис. слонів - 80% всієї місцевої популяції.

«Боко Харам» (в перекладі означає «Західна освіта - гріх") створена в 2002 році і діє в основному на території Нігерії. Прихильники угруповання виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року угруповання змінило назву на «західноафриканську провінцію "Ісламської держави"». Це було зроблено після того, як ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність «Ісламській державі».

Відео дня