Фото УНИАН

Заступник міського голови Михайло Лисенко повідомив, що в зв'язку з численними зверненнями зоозахисних організацій підготовлено розпорядження про заборону реалізації тварин «з рук», передає "Днепр вечерний".

Читайте такожУ Києві офіційно заборонили вилов вуличних котівРішення «Про заборону відчуження домашніх тварин в громадських місцях» буде прийнято з метою запобігання безконтрольному продажу тварин, знущанню над ними і вбивству.

Продаж тварин без ветеринарних документів та у не відведених для цього місцях, як зазначено в проекті рішення, суперечить прийнятим в Дніпрі Правилам утримання домашніх тварин.

Відео дня

Згідно з документом, боротися з перекупниками тварин будуть співробітники КП «Зооконтроль» спільно з КП «Муніципальна варта» і представниками зоозахисних організацій міста.

Поки це тільки проект, і він вступить в силу, не раніше, ніж через місяць, після прийняття на сесії міськради, яка запланована на 19 липня.

За словами директора КП «Зооконтроль» Олега Кучина, поліцейські готові надавати допомогу в виконанні цього рішення міської влади.