tapety.pinger.pl

У Київській міськраді проголосували за заборону вилову бездомних кішок на території міста. За це рішення проголосував 81 депутат. Своїм рішенням чиновники заборонили вилов кішок за винятком випадків, коли тварин потрібно стерилізувати або зробити щеплення і / або прилаштувати їх до нових власників.

Читайте такожКиїврада реорганізувала три комунальні підприємства, які займаються тваринами"Крім того, комунальні підприємства з утримання житлового фонду зобов'язуються не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації. І надавати їм доступ до підвальних приміщень", - пояснив автор проекту депутат Київради Костянтин Яловий.

Це рішення також зобов'язує ЖБК та ОСББ ретельно перевіряти підвали і горища, щоб не закривати там котів, оскільки це може привести до їх загибелі.

Відео дня

Профільні організації - комунальні підприємства "Притулок для тварин" та "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" повинні за бюджетні та позабюджетні кошти провести планову стерилізацію бездомних кішок.

Як повідомляв УНІАН, в лютому комісія з питань житлово-комунального господарства підтримала петицію про визнання бездомних котів частиною міської екосистеми і надання їм необхідної захисту. Раніше цю петицію підтримали понад 10 тис. киян.